Elsbeth Deijk



Aangenaam! Mijn naam is Elsbeth Deijk, 32 jaar en samen met mijn vriend Bas woonachtig in Holten. In augustus 2020 kregen wij onze dochter Isa en in april 2022 verwachten wij ons tweede kindje. 


Op de Waerdenborch heb ik de Havo afgrond en ben ik daarna bij Saxion de Hogere Juridische Opleiding gaan volgen. Omdat ik na het behalen van mijn diploma nog niet het gevoel had uitgeleerd te zijn, heb ik in Maastricht mijn Master Nederlands Recht gevolgd en behaald. 

Op mijn 23e was ik klaar met studeren en begon ik met werken. Inmiddels ben ik sinds 2018 in vaste dienst als Juridisch adviseur omgevingsrecht bij de gemeente Enschede. 

 

Naast mijn werk als juriste zet ik mij ook graag in voor de (Holtense) samenleving. Zo ben ik sinds 2019 mede oprichtster en bestuurslid van carnavalsvereniging De Wienpreuverinnen, maak ik sinds 2017 deel uit van de commissie van de jaarlijkse Holtense kwis en mag ik mij sinds 2014 raadslid van onze gemeente noemen. Met name de commissie Grondgebied heeft mijn interesse. Dit alles doe ik met veel plezier. Zeker het raadslidmaatschap zie ik als een manier om echt iets te kunnen betekenen in de gemeenschap waar je zelf woonachtig bent. En nee, natuurlijk kun je nooit altijd 100% jouw ideeën en idealen tot werkelijkheid brengen, maar je kunt er wél voor zorgen dat jouw stem hoorbaar is, om op die manier op z’n minst een tegengeluid te laten horen. 

 

Alhoewel in nog maar begin 30 ben, loop ik al wel een tijdje mee met de VVD Rijssen-Holten. Wij hebben een gave, maar zeker ook kundige fractie. Iedereen heeft zijn eigen interesse gebieden en specialiteiten; dat maakt dat we op elkaar kunnen vertrouwen. Ik voel me thuis bij de fractie en dat is ook de voornaamste reden dat ik heb besloten om mij nogmaals beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode als raadslid.