Inwoners Rijssen-Holten kiezen voor zonneparken

Een heel duidelijk “ja” voor de komst van zonneparken in Rijssen-Holten is de uitslag van een poll onder de inwoners van Rijssen-Holten. Niets staat de komst van Zonneparken in de weg als het aan de inwoners van Rijssen-Holten lig.

Ruim 80% van de inwoners vindt dat Rijssen-Holten hiervoor geschikt is. Bijna de helft van de inwoners geeft de voorkeur aan zonne- energie, 25% van de inwoners geeft de voorkeur aan windenergie.  Biogas en waterkracht scoren ieder 10% als alternatieve energiebron.

De poll werd gehouden om duidelijk te krijgen wat inwoners vinden van de komst van zonneparken en of deze parken ten koste zouden moeten gaan van landbouwgrond. De uitslag geeft duidelijk aan dat de inwoners het inruilen van landbouwgrond ten koste van zonne-energie geen goede keuze vinden. Ruim de helft van de inwoners geeft aan dat daken van bedrijven een betere keuze is om zonnepanelen op te plaatsen. Opmerkelijk is dat de inwoners niet van mening zijn dat de komst van zonneparken het landschap vervuilen.