Natuur & Milieu

Wij houden allemaal van de natuur. Wij genieten van onze Holterberg en de Regge, van de vogels in de tuin en van de koeien in de wei. Het is belangrijk dat wij goed voor onze natuur zorgen en dat onze natuur toegankelijk is voor recreatie.

Groen en economie zijn geen tegenstanders van elkaar, maar kunnen goed hand in hand gaan. De gemeente Rijssen-Holten scoort goed als wandel- en fietsgemeente in Nederland. Voor inwoners en het toerisme een geweldige opsteker. Wij willen dat de gemeente Rijssen-Holten ook initiatieven neemt voor een beter resultaat op de lijst “groen binnen de bebouwde kom”. 

Natuur en milieu bieden kansen voor bedrijven die op hun beurt kunnen helpen natuur en milieu te beschermen. Wij geloven daarom niet dat het zin heeft om extra milieuregels op te leggen of met subsidies te strooien. Veel bedrijven zijn zelf al bezig met duurzaam ondernemen. Natuurlijk stelt de overheid grenzen. Milieuvervuiling pakken wij aan. Maar de grote stappen waar de natuur écht iets aan heeft, komen van mensen en bedrijven zelf.