Wegen

Je wilt zonder al te veel gedoe van A naar B komen. Zorgen voor een goede bereikbaarheid is één van de kerntaken van de gemeente.

Knelpunten
De VVD vindt het belangrijk dat de doorstroming van het verkeer in het wegennet optimaal is. Het maakt daarbij niet uit of je nu met de auto, fiets of trein reist. Wij vinden daarom dat knelpunten moeten worden aangepakt. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan de kruisingen Reggesingel/Stroekeld en Morsweg/Spoelerstraat.


Inrichting straten
De gemeente neemt bij de inrichting van straten en wijken de verkeersveiligheid als standaard mee, vooral in de buurt van scholen en sportclubs. Met medewerking van relevante partners en ouders creëren wij samen een veilige omgeving (schoolzones, veilige oversteekplaatsen en veilige fietsroutes). Wij zijn voorstander van initiatieven waarmee buurtbewoners, Veilig Verkeer Nederland en politiediensten samen kijken hoe de verkeersveiligheid in de buurt beter kan.


Aanleg en onderhoud wegen
Het aanleggen en onderhoud van wegen is belangrijk maar kan leiden tot overlast. Een wegafsluiting is minder vervelend als er duidelijk een alternatieve route geboden wordt. De gemeente maakt actief bekend wanneer er gewerkt wordt aan de openbare ruimte zodat mensen en bedrijven hiermee rekening kunnen houden en er minder “zoekverkeer” is. Er is afstemming over wegwerkzaamheden met bewoners, instellingen, bedrijven en de buurgemeenten.


Kruispunten
De veiligheid van risicovolle kruispunten in het buitengebied wordt waar nodig aangepakt.


Centrum Holten
In overleg met ondernemers wordt gekeken naar de mogelijkheden van een autovrij centrum in Holten.


Centrum Rijssen
Wij willen dat onderzocht wordt of na de herinrichting van de Haarstraat in Rijssen deze als voldoende veilig is te bestempelen.