Zorg

Iedereen verdient goede zorg. Als je gezondheid je in de steek laat, helpen wij elkaar. Wij vinden het normaal dat familie, buren en vrijwilligers elkaar helpen. Als dat niet lukt, staan professionele medewerkers klaar voor de ondersteuning die je nodig hebt.

Onafhankelijke ondersteuning
De zorg is toegankelijk voor iedereen. De regels voor extra ondersteuning zijn niet voor iedereen goed te begrijpen en daarom vinden wij het van belang dat de gemeente de mogelijkheid biedt voor gratis, onafhankelijke ondersteuning bij het aanvragen van zorg. Iemand die je helpt om duidelijkheid te scheppen in de regels en in jouw belang meedenkt.


Samenwerking
De gemeente dient toe te zien op een goede samenwerking tussen alle organisaties (professioneel, charitatief of confessioneel) die “zorg” aanbieden in de gemeente.


Mantelzorger
Wij zijn er trots op dat veel inwoners met liefde zorgen voor hun naasten. Deze mantelzorg is ontzettend waardevol voor onze samenleving. De gemeente staat mantelzorgers bij om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken.


Vergrijzing
Er moeten in de diverse kernen en wijken ontmoetingsplekken voor ouderen komen. De toenemende vergrijzing wordt door de gemeente voortdurend meegewogen in de ontwikkeling van plannen en beleid. De gemeente dient een wijkgerichte aanpak van zorg te stimuleren en voert een actief beleid om vereenzaming van ouderen te voorkomen.


WMO en Jeugdzorg
De rijksmiddelen AWBZ en Jeugdzorg die over zijn gegaan naar de gemeente worden door ontschotting van budget volledig aangewend voor de WMO- en Jeugdzorg taken. De gemeente ziet toe dat meldpunten van problemen in het bijzonder bij jeugdzorg laagdrempelig zijn.